Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR WEDEROM AAN KOP DERDE KLASSE D

Mon 23 Oct, 12:58

Door: P. Hoving

Opstelling: P.Hoving, Dijk, J.Plat, Luinstra, Land, Wolthuis, Poel (80.Rozema), Rodenboog, De Kleine, Vogelzang (85.Visscher), B.Plat

De wedstrijd tegen Ens was een week uitgesteld vanwege het 40-jarig jubileumfeest van ONR vorige week. Op de ranglijst zag ONR één team voorbij komen. De Weide won in de laatste minuut van CSVC en nam zo de leiding over.

Tegen Ens trad ONR in de vaste formatie aan. Alleen aanvoerder E.Hoving ontbrak vanwege andere verplichtingen. Zijn positie als verdedigingsleider werd ingenomen door J.Plat. De eerste helft was ONR oppermachtig aan Ens. Al in de tweede minuut kwam Rodenboog voor de doelman na een wippertje van Wolthuis. Deze kans ging echter verloren, net als veel andere kansen in de eerste helft. Zo wist De Kleine een voorzet van Vogelzang niet te benutten en ook een kopbal van De Kleine zoals Bep Bakhuys ooit deed trof geen doel. Topschutters Vogelzang en B.Plat kregen ook hun kansen, maar in het eerste halfuur misten zij ook in riante positie. Toch kon ONR met een voorsprong de rust in. Tien minuten voor rust was het Rodenboog die het middenveld kon oversteken. B.Plat stond scherp en werd perfect aangespeeld. Randje strafschopgebied passeerde hij de keeper met een curve in de verre hoek, 0-1. Vlak voor rust zakte het niveau van ONR waardoor Ens nog in de buurt van een doelpunt kon komen. Verder dan een gevaarlijk schot van twintig meter kwam het echter niet.

De tweede helft begon met een goede scoringsmogelijkheid voor B.Plat, al binnen een minuut. Oog in oog met de keeper moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een hoekschop. Het feit dat het verschil slechts een doelpunt was gaf Ens blijkbaar nog het vertrouwen om met een punt of meer het veld af te stappen. Er werd meer druk gezet op de opbouw van ONR en het spel werd iets opportunistischer. Er ontstond echter ook ruimte voor ONR om te counteren. Na een uur speeltijd was het B.Plat die de score in zijn eentje naar 0-2 tilde. Op links pikte hij de bal op, hij sneed naar binnen en knalde nu vanaf twintig meter strak in de korte hoek binnen. Een van de weinige kansen die niet volgde op een combinatie, maar een individuele actie die er mocht zijn. Na deze treffer leek ONR niets meer te willen dan de tijd uitspelen. Ens wilde nog wel en kwam ook wel, maar verdedigend stond het wederom goed achterin bij ONR. Zo was er nog gelegenheid voor het debuut van a-junior Rozema de laatste tien minuten.

Door deze overwinning staat ONR weer aan kop, aangezien alle andere ploegen vandaag een vrij weekend (of bekerverplichtingen) hadden. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis. Aangezien De Weide aantreedt tegen het puntloze Sleen zal naar verwachting alleen een overwinning zekerheid bieden voor winst van de eerste periodetitel.